DPO On Demand | Hrvatska

2Cript

Sigurnost na prvom mjestu!

Je naš alat kojim tražimo različite osjetljive (pa i osobne) podatke u strukturiranoj i nestrukturiranoj formi.

Alat je specijaliziran za traženje podataka, koji se već nalaze na medijima za pohranjivanje (data-at-rest) pa tako pronalazi i podatke, koje je neko odložio na neko mjesto – možda čak i prije više mjeseci – te tako dopunjuje klasične Data Leakage Prevention alate, koji obično traže podatke u prolazu (data-in-transit).

2CriptZoning traži podatke po različitim informacijskim izvorima, koji se nalaze u vašem području, što pored servera i svega što se na njima nalazi (baze podataka, mail serveri, dokumenti,…) uključuje i radne stanice (PC, laptop). Pretraživanje se provodi po svim datotekama, uključujući i Outlook i komprimirane datoteke. Tako pronalazimo i povremena pohranjivanja, na koja obično zaboravimo (neki privremena izvješća za vodstvo, dokumenti povućeni s web servera,…).

Za upotrebu alata nije potrebno konfiguriranje nekih specijalnih agenata na radne stanice, nego je pristup omogućen putem administrativnih pristupa. Alat sam brine o tome, koje lokacije podataka su već provjerene i na kraju dobivamo izvještaj o lokacijama gdje se nalaze osobni podaci.

Izvještaj daje odličnu osnovu za primjenu korektivnih mjere za bolju zaštitu tako pronađenih podataka.

S ovim alatom digitaliziramo procese, s kojima osiguramo svih 6 prava koje garantira Opća uredba o zaštiti podataka (GDPR). U tu svrhu, alat vam omogućava, da strukturirano zabilježite sve pravne osnove, sustave pohrana i svrhe obrade, koje mogu biti upotrjebljene za generiranje zadataka vašim zaposlenicima, kada pojedinac traži ostvarenje svojih prava.

Međutim, to je samo dio toga, što alat radi. Uz povezivanje na aktualne baze podataka unutar vašeg sistema, alat može provjeriti i točne lokacije podataka o pojedinca, te tako automatski – bez dodatnog rada vaših zaposlenika – osigura prava za specifične (pod)sisteme.

Za bolji nadzor rada sa osobnim podacima u vašoj organizaciji, tu je i API, koji omogućava, da vaše aplikacije šalju informacije o radu sa osobnim podacima u 2CriptHub, osiguravajući time strukturirani revizijski trag.

Dodatno sistem se može povezati i sa strukturiranom bazom pravnih akata. Za neke zemlje već imamo pripremljeno i bazu komentiranih odluka nadležnih tijela.

Na kraju krajeva, svi zadaci, bili manualni ili automatski, objedinjuju se u jedan izvještaj, koji može brzo biti proslijeđen pojedincu. Time osiguramo konstantan i kontroliran workflow proces sa osobnim podacima u vašoj organizaciji.

Pravo i IT zajedno

Procedure za poštivanje regulativa u IT svijetu i prilagođavanja IT-a svijetu mogu biti komplicirane, budući na tržištu nedostaje znanje i nema dovoljnog razumijevanja, a iz razloga nedovoljne fleksibilnosti i kvalitetnog poznavanja dva suprotna pola.

Svaka regulativa koja dolazi sa vrha mora proći određene organizacijske procese, stvoriti politike i kreirati dokumente kako bi IT, tehnologija i obuka u konačnici bili u skladu s njom.

U tom procesu dolaze u konflikt dva područja – pravo i IT. Pravo kao konzervativno područje koje postoji već tisućama godina, te IT koji je znatno liberalnije i mlađe područje.

Imamo tim pravnih i IT stručnjaka te u suradnji s eminentnim odvjetničkim kućama pružamo sinergiju znanja koja će vam pružiti jasne konzultacije.

Naši stručnjaci će vam, znajući struku, savjetovati kako današnje prepreke pretvoriti u uspješan tekući radni proces.

Savjetovat će vam kod:

  • pregleda ugovora
  • usuglašavanje pravnih ugovora s regulativom
  • usuglašavanje IT ugovora s regulativom
  • usuglašavanje prava I IT s regulativom
  • usuglašavanje prava I IT – ugovori

Kontaktirajte nas već danas i olakšajte poslovanje te stvorite novu vrijednost!

Tags: 2Cript