DPO On Demand | Hrvatska

5. Dani prava privatnosti i slobode izražavanja

18. i 19. travnja na Bledu održava se sada već tradicionalna konferencija

U suradnji sa Uradnim listo Republike Slovenije 18. i 19. travanja 2019. na Bledu organizira 5. međunarodnu konferenciju „Dani prava privatnosti i slobode izražavanja“.

Ponovno ćemo ugostiti priznate domaće i međunarodne predavače svjetskog ugleda.

O čemu će biti riječ na konferenciji?

GDPR u 2019. godini više nije novost, problem je u njegovom tumačenju. Različite prakse tumačenja Uredbe predstavljaju veliki izazov ne samo za službenike za zaštitu podataka, već i za voditelje i nadzorna tijela.

Unatoč činjenici da svakodnevno slušamo o masovnim povredama podataka i njihovoj zlouporabi, još uvijek nismo svjesni što se može dogoditi s osobnim podacima. Kako bismo bolje razumjeli posljedice, predstavit ćemo na Konferenciji uživo primjer hakiranja.

Poseban naglasak biti će stavljen na obradu osobnih podataka u međunarodnim organizacijama, posebno onima koji obrađuju osobne podate izvan granica Europske unije. Kako ih Microsoft, Svjetska zdravstvena organizacija i Croatia Airlines rješavaju, reći će njihovi predstavnici iz prve ruke. Na konferenciji biti će riječi o novim tehnologijama i blockchainu te o njihovom utjecaju na zakonitost obrade osobnih podataka i kako udovoljiti zahtjevima GDPR-a.

Konferenciju ćemo zaključiti s eminentnim sugovornicima koji će zajedno s voditeljicom okruglog stola dr. Natašom Pirc Musar razgovarati o pravu na zaborav i kako može utjecati na vijesti o javnim osobama i koja prava pojedinac uopće ima.

Gosti i predavači

Na konferenciji biti će i brojni drugi renominirani stručnjaci. Više o konferenciji možete pronaći na privacy-days.com.

Prijavite se – Early Bird – 28.02.2019.