DPO On Demand | Hrvatska

O usluzi

Pametno odaberite svojeg službenika za zaštitu osobnih podataka (DPO)

Službenik za zaštitu osobnih podataka

Možda u vašoj organizaciji nema posla za puno radno vrijeme u području zaštite osobnih podataka ili vaši zaposlenici nemaju dovoljno vremena za dodatni posao ili nemaju potrebna znanja i vještine?

Opća uredba o zaštiti podataka dopušta da se obveze DPO-a mogu ispuniti na temelju ugovora o djelu - tako da možete angažirati kvalificiranu fizičku ili pravnu osobu.

Nazovite nas na već danas na 01 562 4392 ili 099 25 25 995. Naši vrhunski pravni i IT stručnjaci s više od 10 godina iskustva na ovom području imaju potrebne stručne reference i poprilično praktično iskustvo – Dubravka Dolenc, Klemen Kraigher Mišič, Primož Govekar iz društva Ascaldera i Filip Božić te Karlo Paljug – kao tim Info House mogu postati vaš DPO. Cijena usluge je mjesečna fiksna stopa, koja ovisi o veličini vašeg društva/tijela i broju sustava pohrane (zbirki osnobnih podataka) koje imate.

Tko treba DPO-a?

Imenovanje službenika za zaštitu podataka obvezno je:

  • u javnom tijelu ili tijelu (osim sudova koji djeluju u svojoj sudbenoj sposobnosti);
  • za one voditelje obrade i izvršitelje obrade osobnih podataka, čija se temeljna djelatnost sastoji od obrade osobnih podataka koji zahtijevaju redovito i sustavno praćenje predmeta podataka u velikoj mjeri (profiliranje, segmentacija i sl.);
  • za voditelji obrade i izvršitelji obrade čija se temeljna djelatnost sastoji od obrade velikih razmjera posebnih kategorija podataka sukladno članku 9. Uredbe ili osobnih podataka koji se odnose na kaznene presude i prekršaje iz članka 10. Uredbe.

U svim ostalim slučajevima odluka o imenovanju DPO je na voditelju obrade ili izvršitelju obrade. Ako imate velik sustav u koji se unose osobni podaci, svakako je preporučljivo.

Izaberite svog službenika za zaštitu osobnih podataka mudro.

Za dodatne informacije, možete nas kontaktirati putem e-maila: info@dataprotection-officer.hr.