DPO On Demand | Hrvatska

Politika privatnosti

Osobne podatke čuvamo kao svoje

Sigurnost

Za zaštitu prijenosa i pohrane osobnih podataka i isplata služimo se odgovarajućim tehnološkim i organizacijskim sredstvima. Podaci o karticama i pristupu platnim sustavima ne pohranjuju se na poslužitelju internetske stranice, a kodirane su na prikladan način kako ih treće osobe ne bi mogle pročitati.

Uvodna objašnjenja

INFO HOUSE također obrađuje osobne podatke tijekom pružanja svojih usluga. INFO HOUSE d.o.o. kao voditelj obrade podataka obrađuje osobne podatke sljedećih kategorija pojedinaca:

 • Članova DPO KlubTM koji su fizičke osobe;
 • Pretplatnika koji su fizičke osobe;
 • Vlasnika ili administratora korisničkih računa;
 • Posjetitelja web stranice INFO HOUSE;
 • Drugih korisnika usluga INFO HOUSE koji su fizičke osobe.

Budući da se na području usluga i proizvoda INFO HOUSE, pojedinci pojavljuju u različitim ulogama i odnosu prema svojim osobnim podacima, postoje različite vrste i rasponi obrade, predlažemo da pročitate tumačenje pojmova u našim Općim uvjetima.

INFO HOUSE se obvezuje na trajnu zaštitu svih osobnih podataka svih korisnika svih usluga koje pruža, u skladu s propisima iz područja zaštite osobnih podataka koji su na snazi u Republici Hrvatskoj.

Ako ste samo posjetitelj stranice INFO HOUSE, prikupljamo podatke samo pomoću kolačića.

Ako ste vlasnik ili administrator korisničkog računa, pretplatnik na DPO vijesti ili korisnik neke druge usluge INFO HOUSE (na primjer, prijavljujete se za događaj koji organizira INFO HOUSE), također prikupljamo i druge osobne podatke o vama za provedbu Ugovora o članstvu u DPO KlubTM, pretplate ili druge usluge koju ste naručili.

Kolačići

Kolačići su male podatkovne datoteke koje većina mrežnih mjesta pohrani u uređaje korisnika kojima pristupaju internetu s ciljem prepoznavanja pojedinih uređaja koje su korisnici upotrijebili prilikom pristupa. Njihova je pohrana pod potpunim nadzorom pretraživača koji upotrebljava korisnik, a pohrana kolačića može se po želji ograničiti ili onemogućiti.

Zašto su kolačići potrebni?

Kolačići su važni za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Najčešće funkcije e-poslovanja ne bi bile moguće bez kolačića. Interakcija između korisnika interneta i internetske stranice uz pomoć kolačića je brža i jednostavnija. Uz njihovu pomoć, internetska stranica pamti preferencije i iskustva pojedinca, čime se uštedi vrijeme, a pretraživanje internetskih stranica učinkovitije je i ugodnije.

Većina internetskih stranica upotrebljava kolačiće jer su prikladno sredstvo za održavanje novog i odgovarajućeg sadržaja koji je u skladu s interesima i preferencijama pojedinog korisnika interneta. Više je razloga za upotrebu kolačića – prvi je razlog njihova sposobnost pohranjivanja podataka o stanju pojedine internetske stranice (detalji o prilagodbama pojedine internetske stranice), a osim toga, oni pomažu u obavljanju raznih internetskih usluga (prijava na događaje, prijava u DPO Klub) i pomažu pri skupljanju raznih statističkih podataka o navikama korisnika interneta – uz pomoć kolačića može se pratiti učestalost posjećivanja određene internetske stranice. Poduzeća uz pomoć kolačića ocjenjuju efikasnost nacrta svojih internetskih stranica, kao i primjerenost vrste i broja oglasa koje nude korisnicima na svojim internetskim stranicama.

Korištenjem kolačića, INFO HOUSE prikuplja sljedeće informacije posjetitelja web stranice:

 • informacije o uređaju (vrsta, marka)
 • informacije o operativnom sustavu (vrsta i verzija)
 • informacije o web pregledniku (vrsta i verzija)
 • informacije o postavkama prikaza (kao npr. razlučivost)
 • informacije o postavkama jezika
 • informacije o prikazanim stranicama

Prikupljamo tehničke podatke o uređaju i programu kako bi osigurali kvalitetu i jezik prikaza web stranice. Informacije o stranicama koje su bile prikazane prikupljaju se u analitičke svrhe što nam omogućava da unaprijedimo sadržaj i doživljaj korisnika. Ne postoji mogućnost da se jedino korištenjem tih informacija identificira posjetitelj stranice.

Korištenjem kolačića, uz gore navedene informacije koje prikupljaju posjetitelji web stranice, INFO HOUSE prikuplja sljedeće osobne podatke vlasnika ili administratora korisničkog računa ukoliko je „on“ ili „ona“ registriran/a:

 • IP adresu
 • podatke o lokaciji ili pristupnoj točki pristupa internetu.

Koje podatke sadrži mrežno mjesto

Tip kolačića Kome služe Naziv i trajanje
Nužni kolačići
Ovi kolačići su potrebni za pružanje usluga putem ove internetske stranice. Oni uključuju kolačiće koji vam omogućuju da se prijavite na sigurna područja naše web stranice, odaberite jezik itd.

Info House

Jezik – 1 mjesec
Valuta – 14 dana
CL_MM_DPO – 1 mjesec
PHPSESSID – do kraja sesije
Funkcionalni kolačići
Ovi kolačići omogućuju nam da pružamo sadržaj, ponudimo značajke društvenih medija i zapamtimo izbore koje ste napravili kako bismo pružili više personaliziranog i poboljšanog iskustva korisnika.

AddThis
Twitter
Facebook
Google

_atuv* – do 2 godine
reg_fb_* – ne istječe
NID – 6 mjeseci
Kolačići za analitiku
Ti kolačići pomažu nam da shvatimo kako naši posjetitelji upotrebljavaju našu web stranicu. Možemo primati izvješća koja se temelje na korištenju tehnologija.

Google Analytics

_ga – 6 mjeseci
_gat – 1 dan
utm* – do 2 godine

Obriši kolačiće

Zaštita osobnih podataka registriranih korisnika ulsuga INFO HOUSE


INFO HOUSE obrađuje sljedeće podatke vlasnika i administratora korisničkih računa i pretplatnika na DPO vijesti, ako su to fizičke osobe, korisnici i predstavnici korisnika drugih usluga, kada su to fizičke osobe:
ime i prezime;

 • E-mail adresa ili e-mail adresu za primanje DPO vijesti;
 • broj telefona;
 • Podatke o upravitelju koji je imenovao DPO ili članu korporacije (osobito naziv tvrtke, sjedište, porezni identifikacijski broj, datum ugovora, podatke o uplati članarine i e-mail adresu za primitak faktura) ili podatke o pretplatniku na DPO vijesti (datum pretplate, podatke o pretplati, e-mail adresa za primitak faktura i ime i prezime ili naziv tvrtke, adresu i porezni broj pretplatnika) ili o pretplatniku usluge ( datum davanja naloga, sadržaj narudžbe, podatke o plaćanju, e-mail adresu za primanje faktura i ime i prezime ili naziv tvrtke, adresu i porezni broj pretplatnika);
 • Vrijeme i datum korištenja korisničkog računa, ako je dodijeljen;
 • Vrijeme, datum, vrstu i količinu korištenih usluga, povlastice, sudjelovanje na događajima i primitak obavijesti o DPO vijestima;
 • Komunikacijska arhiva;
 • Druge osobne podatke dobrovoljno dane od strane fizičke osobe Info House.

Ti se podaci upotrebljavaju u svrhu pružanja usluga prema Sporazumu o članstvu u DPO KlubTM ili Općim uvjetima (npr. Slanje DPO vijesti, slanje podsjetnika i prognozera događaja, faktura, pružanje usluga) i izravnog marketinga (slanje informativnih materijala i ponuda ) te ostalog potrebnog za komunikaciju s korisnicima.


Navedene osobne podatke INFO HOUSE obrađuju za razdoblje valjanosti Ugovora o članstvu u DPO KlubTM ili ugovoru o pretplati ili usluzi, a pet godina nakon prestanka ili do primitka obavijesti o otkazu od strane pojedinca na koga se podaci odnose. INFO HOUSE čuva osobne podatke dulje od navedenog roka samo ako je to obvezujuće prema važećim propisima u Republici Hrvatskoj.
Osobne podatke nećemo prosljeđivati neovlaštenim trećim stranama. INFO HOUSE može proslijediti osobne podatke svojim ugovornim partnerima koji su suorganizatori događaja, ako je to potrebno za organizaciju i provedbu događaja.

Kako bi zaštitili osobne podatke, korisnik je također odgovoran za osiguravanje sigurnosti korisničkog imena i lozinke u skladu s Općim uvjetima, Ugovorom o članstvu u DPO KlubTM, sigurnosti „njegove“ ili „njezine“ e-mail adrese, odgovarajućim program (antivirusnim) za zaštitu „njegovog“/ ili „njezinog“ računala ili drugih uređaja za pristup sadržaju.

Brisanje korisničkog računa i pristupa informacijama koje posjedujemo o vama

Brisanje korisničkog računa može zahtijevati samo stranka u Ugovoru o članstvu u DPO KlubTM ili pretplatnik u skladu s Općim uvjetima i Ugovorom o članstvu u DPO KlubTM.

Zakonski zastupnik stranke Ugovora o članstvu u DPO KlubTM traži brisanje korisničkog računa slanjem preporuče pošte na adresu INFO HOUSE, Andrije Hebranga 27, 10000 Zagreb. U slučaju brisanja korisničkog računa, INFO HOUSE će izbrisati osobne podatke vlasnika ili korisnika računa, osim onih koje je dužna čuvati nakon prestanka pretplate prema propisima iz područja računovodstvenog i poreznog prava.

Pretplatnik traži brisanje korisničkog računa slanjem zahtjeva na e-mail adresu: info@dataprotection-officer.hr. Zahtjev za otkazivanje registracije mora se poslati s adrese e-pošte za primanje DPO vijesti ili e-mail adrese za primanje faktura ako su drugačiji. INFO HOUSE će kontaktirati klijenta radi provjere autentičnosti zahtjeva i u roku od 15 dana od potvrde zahtjeva, korisnički račun bit će sukapa sa svi osobnim podacima pretplatnika i vlasnika korisničkog računa izbrisan. Neće biti izbrisani oni podaci koji se obvezno čuvaju nakon prestanka pretplate prema propisima iz područja računovodstvenog i poreznog prava.

Vlasnik ili administrator korisničkog računa može u bilo kojem trenutku zatražiti od INFO HOUSE da dovrši, ispravi, blokira ili izbriše osobne podatke koji se odnose na „njega“ ili „nju“, a za koje se pokaže da su nepotpuni, neažurirani ili netočni ili da su prikupljeni ili obrađeni u suprotnosti sa zakonom, koji međutim ne oslobađa „njega“ ili „nju“ obveze koje ima u skladu s Općim uvjetima ili koje ima kao stranka Sporazuma o članstvu u DPO Klub™, a koji je imenovao „njega“ ili „nju“ za vlasnika ili administratora ili pretplatnika koji je određen kao nositelj računa.

Vlasnik ili administrator korisničkog računa i pretplatnik koji je fizička osoba mogu u bilo kojem trenutku zatražiti INFO HOUSE da:

 • Omogući „njemu“ ili „njoj“ pristup katalogu prikupljanja osobnih podataka;
 • Potvrdi obrađuju li se podaci u odnosu na „njega“ ili „nju“ te omogućiti „njemu“ ili „njoj“ da pregleda i obradi osobne podatke sadržane u sustavu pohrane osobnih podataka i da ih kopira;
 • Proslijedi osobne podatke koji su sadržani u sustavu pohrane podataka, a koji se odnose na „njega“ ili „nju“;
 • Pruži popis korisnika kojima su preneseni osobni podaci, kada su im preneseni, na temelju čega i u koju svrhu;
 • Pruži informacije o izvorima na kojima se temelje evidencije koje osobne podatke sustav pohrane sadrži o pojedincu i načinu obrade;
 • Pruži informacije o svrsi obrade i vrsti osobnih podataka koji se obrađuju, kao i sva potrebna objašnjenja u tom smislu;
 • Objasni tehničke ili logičko-tehničke postupke donošenja odluka ako obavlja automatizirano odlučivanje obradom osobnih podataka pojedinca.

Vlasnik ili administrator korisničkog računa može u bilo kojem trenutku zabraniti uporabu adrese e-pošte ili adrese e-pošte za primanje DPO vijesti za izravni marketing.

INFO HOUSE će informirati vlasnika ili administratora korisničkog računa o promjenama ovih Pravila o privatnosti putem e-maila samo ako postoje značajne promjene koje utječu na obradu osobnih podataka.

Ako korisnik nakon promjene Pravila o privatnosti nastavi koristiti web stranicu INFO HOUSE, korisnički račun ili usluge INFO HOUSE, „on“ ili „ona“ slaže se s promjenama.